تداوم افزایش نرخ تورم در عربستان

متوسط شاخص بهای مصرف‌کننده در بزرگترین اقتصاد جهان عرب تا پایان ماه اکتبر به ۰.۸ درصد رسید که نسبت به بازه مشابه منتهی به ماه قبل ۰.۲ درصد افزایش یافته و بیشترین تورم ثبت شده چهار ماه اخیر در این کشور بوده است.

به گزارش اگزیم‌نیوز از تریدینگ اکونومیکس، در بین بخش های مختلف، بیشترین تورم مربوط به حمل و نقل با ۶.۴ درصد بوده و پس از این بخش، ارتباطات با ۱.۵ درصد و مواد غذایی و نوشیدنی با ۱.۴ درصد قرار دارند. از طرف دیگر کمترین تورم مربوط به آب و برق با منفی ۲.۲ درصد بوده است و پس از این بخش، لوازم منزل با ۰.۵ درصد درصد قرار دارد.

در بین سایر بخش ها، تورم بخش تنباکو ۰.۴ درصد بوده است.   

پیش بینی می شود اقتصاد عربستان امسال ۲.۱ درصد رشد کند اما حتی در صورت تحقق این رشد، سطح تولیدات ناخالص داخلی بزرگ ترین اقتصاد منطقه خاورمیانه کمتر از قبل آغاز بحران کرونا خواهد بود. به گفته صندوق بین المللی پول، اقتصاد عربستان سال گذشته ۴.۱ درصد کوچک شده بود.

بر مبنای ماهانه، نرخ تورم عربستان در این ماه  ۰.۲ درصد اندازه گیری شده است که نسبت به ماه قبل ۰.۱ درصد کمتر شده است. متوسط نرخ تورم عربستان در بازه زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ معادل ۲.۵۸ درصد بوده است که بالاترین رقم ثبت شده مربوط به ژوئیه ۲۰۰۸ با ۱۱.۱ درصد و کمترین تورم ثبت شده مربوط به فوریه ۲۰۱۹ با منفی ۲.۲ درصد بوده است.

سال قبل نرخ تورم عربستان به طور متوسط ۳.۴ درصد بود اما انتظار می رود این رقم در سال جاری به ۲.۲ درصد کاهش پیدا کند. صندوق بین المللی پول، نرخ تورم پیش بینی شده عربستان برای سال آینده را ۲.۲ درصد اعلام کرده است. افزایش مالیات بر افزوده چند ماه قبل یک موج تورمی در این کشور ایجاد کرده بود که اکنون در حال برطرف شدن است.

کد خبر 48133

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 9 =